Mijn blote voeten

Na de zomer moet ik altijd afkicken van het dragen van slippers. De vergankelijkheid van de seizoenen heb ik inmiddels omarmd, maar diep van binnen verfoeien mijn voeten de kou.
Het geeft me namelijk zo’n vrij gevoel om rond te kunnen lopen zonder schoenen. Dan wel op slippers, liever nog op blote voeten.

Claustrofobisch

Ik voel me soms claustrofobisch in mijn schoenen. Mijn voeten kunnen niet ademen. Alsof ik in een glazen bal door de wereld rol, zonder dat ik contact kan maken met al het moois om me heen.  

Dansen van geluk
Afgelopen donderdag organiseerde ik een Social Media event voor de politie. Als lid van de organisatie ga je dan netjes gekleed. Ik haalde ’s ochtend mijn nette schoenen onderuit de kast. Strak model. Puntige schoen. Een crime voor mijn brede voeten. Mijn voetjes vochten een dag lang tegen het strakke regime en hielden hun adem in. Toen ik ’s avonds laat thuis kwam en ik ze bevrijdde, wilden ze dansen van geluk. De rest van mijn lichaam was te moe, maar ik beloofde mijn voeten beterschap.

Voetje vrijen
Dat kwam al snel. Vrijdagavond dansten we namelijk op een blote voeten feestje in Utrecht. Het werd een kolderieke festijn van weelderige danspassen en pinguïn voetje vrijen. Een meer dan euforische compensatie voor die benauwde donderdag. De vergiffenis van mijn voeten was zoet.

Zo wandelen we hand in hand door het leven. Mijn blote voeten en ik.

Mijn blote voeten

Voor maagdelijkheid geen gêne 
Hun tenen die dansen wel

In de disco van een volgende pas
Stap voor stap
Voet voor voet
Teen voor teen

Gestoken in een onbedekte schoen van reinheid
Toucheren hun beddingen de aarde
Als een masseuse die een schouder bevrijdt

Voor wonden geen angst
Hun hielen die paraderen wel
Over ijskoude plavuizen in een afthans kleedlokaal
Stap voor stap
Voet voor voet
Teen voor teen

Gestoken in een transparante schoen van onbevangenheid
Plant hun voorkant zich in de grond
Als een boom die zijn wortels beklijft

Voor moeder natuur geen schrik
Hun enkels die draaien wel
In de potpourri van een avontuurlijke wandeltocht
Stap voor stap
Voet voor voet
Teen voor teen

Gestoken in een anarchistische schoen van vrijheid
Zetten hun sprongbeenderen zich af
Als blije hippies bevangen door soevereiniteit

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *