OVER MIJ

Ik ben Dave: mindfulness trainer, dichter, schrijver, sporter, reiziger, vader, levensgenieter. In februari 2017 rondde ik de post-doctorale studie tot mindfulness trainer aan de Radboud Universiteit af. Ik mag mezelf sindsdien categorie 1 mindfulness trainer noemen, en ondernemer. Ik geef training aan particulieren en bedrijven. Daarnaast richt ik mij ook op kinderen en jongeren.

Twaalf jaar geleden kwam ik op een mindfulness-retraite van meditatie-club Wake Up in aanraking met mindfulness. Sindsdien is het de basis van waaruit ik leef. Aandacht hebben voor (me bewust zijn van) de dingen die ik doe, op de momenten dat ik ze doe, heel kort gezegd. En dat gaat over simpele handelingen als eten en lopen, maar ook over de opvoeding van mijn dochter, het omgaan met mijn emoties en stress, en bijvoorbeeld ook aandacht voor hoe ik communiceer of luister.

Mindfulness brengt me dichter bij mijn hart, maar het is lastig zat. Want ik ben ook wel iemand die heel onbewust kan leven. Veel tv kijken of lekker doorzakken met vrienden in de kroeg. Dat moet ook kunnen allemaal vind ik. De kunst is daar een balans in te vinden, daar helpt mindfulness me ook erg bij.

Verder ben ik dol op de zeen en een sportfanaat. Ik voetbal, fitness, surf, squash, mountainbike onder andere, maar je kan me voor elke sport of spelletje wel wakker maken. Reizen is ook een passie van me, en ik houd erg van dansen. Tot slot schrijf ik ook graag, ik dicht en ik blog. Ook werk ik als contentmanager bij Parnassia Groep.