OVER MIJ

Ik ben Dave: mindfulness trainer, dichter, schrijver, sporter, reiziger, vader, levensgenieter. In februari 2017 rondde ik de post-doctorale studie tot mindfulness trainer aan de Radboud Universiteit af. Ik mag mezelf sindsdien categorie 1 mindfulness trainer noemen, en ondernemer. Met mijn mindfulness bedrijfje geef ik training aan particulieren in Den Haag Zuid. Daarnaast richt ik mij ook op werknemers, kinderen/jongeren, en gevangenen.

Persoonlijke eigenschappen

Ik ben eerlijk, sportief, sensitief, sociaal en open. Oud-deelnemers bestempelen me als lief, vriendelijk, duidelijk en respectvol. Doordat ik al bijna 10 jaar mediteer, is de beoefening van mindfulness een tweede natuur geworden tot op zekere hoogte. Dat weet ik goed uit te stralen, ook al is er soms van binnen een hoop onrust. Ik ben flexibel en heb een prettig stemgeluid (aldus ex-deelnemers). Mijn rustige uitstraling en sociale vaardigheden zorgen voor een veilige ruimte waarin de deelnemers zichzelf kunnen zijn. Verder ben ik zelfbewust, sociaal in de omgang, goed met kinderen en heb ik een hoog zelf reflecterend vermogen. Soms een tikkeltje zelfkritisch, wel een echte levensgenieter.

 

En verder?

Negen jaar geleden kwam ik op een mindfulness-retraite van de jongeren meditatie-club Wake Up in aanraking met mindfulness. Sindsdien is het de basis van waaruit ik leef. Aandacht hebben voor (me bewust zijn van) de dingen die ik doe, op de momenten dat ik ze doe, heel kort gezegd. En dat gaat over simpele handelingen als eten en lopen, maar ook over de opvoeding van mijn dochter, het omgaan met mijn emoties en stress, en bijvoorbeeld ook aandacht voor hoe ik communiceer of luister.

Mindfulness brengt me dichter bij mijn hart, maar het is lastig zat. Want ik ben ook wel iemand die heel onbewust kan leven. Veel tv kijken of lekker doorzakken met vrienden in de kroeg. Dat moet ook kunnen allemaal vind ik. De kunst is daar een balans in te vinden, daar helpt mindfulness me ook erg bij.

Verder ben ik een erge sportfanaat. Ik voetbal, fitness, surf, squash, mountainbike onder andere, maar je kan me voor elke sport of spelletje wel wakker maken. Reizen is ook een passie van me, en ik houd erg van dansen. Tot slot schrijf ik ook graag. Momenteel zit ik in de redactie van een boeddhistisch magazine, ik dicht en ik blog.