Tjoeke tjoeke

Ik reis tegenwoordig voor mijn werk drie dagen per week met de trein op en neer naar Hilversum. Het is een lange zit, maar ik vermaak me tot op zekere hoogte wel. Ik kijk eens uit het raam, beantwoord mailtjes, lees de krant, maak een praatje, schrijf een gedicht, slaap of mediteer wat. Eigenlijk kom ik tijd te kort. Gelukkig is er regelmatig vertraging…

Tjoeke tjoeke.

Goedemorgen dames en heren,
u bevindt zich in het keurslijf.

Daar gaan we met zijn allen.
Mieren, schapen, haringen uit blik.
In onszelf gekeerd.
Achter ‘sociale’ schermpjes.
Terwijl de wei uit zicht verdwijnt.

Tjoeke tjoeke.

Goedemiddag dames en heren,
onze excuses voor de vertraging.

Tjoeke tjoeke.

Daar gaan we allemaal.
Zittend, wachtend, rennend.
In de geur van saucijzenbroodjes.
Van a naar b.
Verlangend naar een eigen stiltecoupé.

Tjoeke tjoeke.

Goedenavond dames en heren,
vergeet niet om uit te checken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *