Speedboot

Ik hou van leuke dingen plannen. Zeker in de zomermaanden. Dansen op festivals, voetballen in het park, chillen aan zee of barbecueën in de tuin. Hoe meer zomerse plannen, hoe beter. Of zit er een addertje onder dit zomerse gras?

Vlucht
De stroom aan plannen voelde afgelopen week namelijk ineens als een vlucht in plaats van een genot. Ik realiseerde me ineens dat ik meer bezig was met de toekomst dan het nu.

Perfect summer’
Ook zette ik vraagtekens bij de planningsdrang door mijn denkbeeld over de ideale zomer. Een beeld dat is gevormd door wat ik zie in zomerfilms en lees in zomeredities van magazines. De propaganda van ‘the perfect summer’ noem ik het maar.

Realiteitspitstop
Al met al voelde ik dus veel onrust. Hoogtijd voor een realiteitspitstop in het NU, bedacht ik. En waar dat beter te doen dan op mijn geliefde strand. Zondagavond reed ik naar ’s-Gravenzande. Met mijn blote voeten in het zand rekte ik me uit. Ik haalde een paar keer diep adem en holde de Noordzee in. Het voelde even perfect!

Herfst
Inmiddels heeft mijn planningsdrift ervoor gezorgd dat de maand augustus redelijk vol zit. Het zij zo. Met een pitstop hier en daar, heb ik meer dan vrede met zo’n volle agenda. Maar stiekem kijk ik ook al uit naar de herfst. Planloos vooralsnog.

To stay present in everyday life, it helps to be deeply rooted within yourself; otherwise, the mind, which has incredible momentum, will drag you along like a wild river. -Eckhart Tolle-

Speedboot

Ik plan
Vergeet het nu
Gadesla mezelf
Door een Google Glass
Ik zwem
Voorbij aan vandaag
In een beekje
Van genoegen
Tot Sint-juttemis
Met dubbelzinnige zin
Langs de oever
Ik klim
Aan boord vol energie
Op een speedboot
Met een Sauvignon
Bedwelmd van onrust
Ik val
Over de rand
Van volgende maand
In een zee van leuke dingen
Zonder reddingsboei
Ik verzuip
In mijn eigen plas
Van beraming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *