Hartsgesprek

Vroeger koos ik elk jaar samen met een goede vriend een woord van het jaar. Dat woord stond symbool voor hoe we het jaar zouden beleven. Zo hadden we een keer het jaar van het reizen. Of ook een keer het jaar van de liefde.

Dit jaar had ik vooraf geen woord van het jaar. Maar zo tegen het eind van 2012 kom ik tot een inzicht:

Ik leef de laatste tijd heel erg vanuit mijn hart. Ik luister naar mijn hart, adem met mijn hart, maak keuzes met mijn hart, ontmoet met mijn hart, voel met mijn hart, dans met mijn hart, huil met mijn hart, speel met mijn hart. Ik zorg goed voor mijn hart.

Mijn hart stond centraal dit jaar.

Ik startte begin 2012 als webredacteur bij de politie. Ik vulde die functie vanuit mijn hart. Ik schreef buiten mijn werk om veel vanuit mijn hart en kreeg in het verlengde daarvan een mooie eigen website vanuit een goed hart.
Ik ontmoette nieuwe vrienden vanuit mijn hart en ik koesterde hartsvrienden. Samen dansten we vanuit ons hart. In mijn woonkamer danste ik daarnaast regelmatig alleen met mijn hart.
In de liefde koos ik vanuit de pijn in mijn hart. Dat heelde mijn hart.

Ik reisde, knuffelde, surfte, voetbalde, mediteerde en praatte met mijn hart.
Ik ontmoette een bijzondere vrouw die mij hielp met het openen van mijn hart.
Vrienden, vijanden, dieren, de natuur en onbekenden sloot ik in mijn hart.
Ik deelde mijn hart.

Zo vulde mijn hart zich in overvloed met liefde in 2012.

Mijn woord van het jaar is dan ook onbetwist: (mijn) hart.

Hartsgesprek

“Hart?”
“Ja, Dave.”
“Hoe gaat het met je?”
“Buitengewoon.”
“Hoe komt dat Hart?”

“Nou Dave.
Je ademt dieper.
Je overlegt keuzes.
Je pijn stroomt.  
Je vrienden inspireren. 
Je ambitie proeft zoet.
Je geeft me aandacht.
Je verzorgt me goed.
Kortom. 
Je bent een dierbare vacht.”

“Mooi zo Hart. Jij voelt ook goed.”
“Fijn Dave. Ik hou ook van jou.”

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *